Hoppa till innehåll

Bröst.

Varför denna eviga kamp och snack om bröst? Vet ni det kvinnor att vi män troligtvis frågar oss själva lika mycket varför denna fascination av bröst, som ni gör?
Kvinnas bröst har varit en fråga under en lång tid, och under en lång tid har jag haft mina funderingar angående varför det just finns denna fascination av kvinnans bröst. Inte bara ifrån mannens sida, men också kvinnans.
Men nu så börjar jag nog äntligen att komma fram till ett svar.
Det korta svaret är att män inte har egna bröst.
För så är det ju faktiskt. Nog att vi har ett bröst och att vi på detta har ett par bröstvårtor och att man kan ha stora bröstmuskler, men vi har ändå inga bröst. Och allt som vi män inte har – vill vi ha. Vill se, lära känna.
Och dessutom så spelar saken in att de oftast inte syns. Nog att man ser dess konturer och form – men en tröja kan ljuga. Det är precis som kvinnor och ben. När jag var liten så snackade farsan alltid om kvinnor och snygga ben, men jag fattade inte. Det var väl inget speciellt – men nu på de senaste åren så har det bara slagit till och kvinnans ben är oerhört vackra och en sensation för ögonen.
Varför? Jo, för att kvinnor kan ha jeans eller andra byxor på sig. När de väl inte har det så ser man på den otäckta kroppsdelen lite extra. Huden spelar även den en stor roll. Hud relaterar till närhet och intimitet – kärlek.
Bröst är det likadant med. Visst, vi män kan vara helt borta vid åsynen av även klädda bröst, men man ser ju ändå deras eventuella volym även ifrån utsidan.
Men att vi män hela tiden klär av kvinnor med blicken fördärvar jag! Det är ett löjligt resonemang. Jag har gjort det två gånger. Varför jag vet att det just är det? Jo, för att jag kommer ihåg de gångerna oerhört bra. Den första gången snackade vi om saken och jag var tvungen att testa, den andra gången var jag full och ville testa igen. Det är helt enkelt inte intressant.
Men att vi män inte har egna bröst att leka med, tror jag har en stor betydelse av denna fixsering som vi har här i världen. Givetvis så kan och beror troligtvis lite av den äldra generationens uppfostran – för kvinnor är inte helt ute på att inte prata om deras och varandras bröst heller.
Jag tror att det faktiskt i vissa fall kan vara männens fruar/flickvänner som gärna snackar på mer om sina och andras bröst än vad vi tänker, eller ens bryr oss om.

Publicerat iOkategoriserade