Hoppa till innehåll

Så ska dagar vara.

Denna dag har varit helt fantastisk – precis som denna dag, ska dagar vara!

Dagen började med att vi gick vaknade kl sex. Jag kollade mailen och lite och så skjussade jag farsan till jobbet vid sju. Efter det så var det hem, göra sig i ordning och sen bar det iväg till Gamleby för att hämta valsedlar.

Dessuto hade vi några ärenden i Västervik så vi åkte dit, gjorde det vi skulle, tog en frukost/lätt picknick på Lysingsbadet och gick även en sväng runt om. Efter det så tog vi en runda i ett par butiker för att sedan möta upp Filip och Ida på Västerviks museum. Och där hände det grejer!

Vi fick se kycklingar, kolla in deras nya bygge – en gruva innehållande bilder och film ifrån gruvor som han som berättade hade varit och dykt i. Tyvärr kommer jag inte vad denna man heter, men han var riktigt bra på att snacka! Han fick än verkligen med i berättelsen. Han berättade först om Bergfrun och sedan om en ”Fet-Mats”. Sen fick vi faktiskt även se på oerhört gamla sablar och gevär. Jag som är väldigt intresserad av historia ifrån Sveriges storhetstid fick en kick av att få hålla i ett svenskt militärgevär ifrån 1726! Vi fick även känna på en bröstsköld som den svenska militären använde. Den var provskjuten och vägde en hel del.

Dessutom så fick vi lära oss mer historia om Karoliner och även tidiga svenska traditioner inom militären som bl.a. slow-marsh.

Fan, när jag var yngre så var det värsta som fanns att behöva gå på museum och lära sig en massa skit. Nu, nu är det ibland det roligaste jag vet.

[img_assist|nid=412|title=Piratpartiet-valsedlar -09|desc=Piratpartiets valsedel -09.|link=node|align=center|width=640|height=428]

Men i huvudsak så skulle dagen handla om Piratpartiet och valsedlar, därför var vi och hämtade och lämnade en del på lite olika ställen och dessutom satt upp ett gäng affischer. Jag hann givetvis också med att rösta idag, och rösten föll givetvis på Piratpartiet.

När vi var i Överum så kom jag på att vi hade ett skolval när valet om EMU var och tänkte därmet lämna några Piratpartiet-valsedlar på skolan om de skulle ha något sådant igen. Det var faktiskt väldigt trevligt att vara och hälsa på, på min gamla skola. Träffade några lärare och även rektorn som vänligt hälsade och gärna pratade lite.

Innan dagen var slut så hann vi även att dela ut flygblad för Piratpartiet i en hel del av Loftahammars brevlådor, medans vi gick emot mormor för en liten visit. Det är alltid lika härligt att få träffa min kära mormor.

När vi kom hem till villan i Loftahammar så satt vi också igång att byta rum. Jag har tidigare haft ett relativt litet rum i Loftahammar, sedan jag flyttade därifrån. Men nu när systrarna har flyttat därifrån och Anneli och jag ska bo där under sommaren så fick vi överta det största rummet på övervåningen. Så där satt vi igång och plocka bort och plocka ner allt som fanns kvar och sedan gjorde iording lite. Än väntar det att vi ska köra dit de möbler vi vill ha ifrån Linköping.

Till sist så har jag även skaffat en Western Digital MyBook World Edition – och den kör GNU/Linux! Så jag har fixat iordning så jag har SSH-åtkomst till den och lite. Fan vad kul det är! Den kan egentligen agera server, om än inte så kraftfull en.

Och ens är jag inte så jätte trött. Nog lär jag somna, men jag skulle nog kunna hålla igång lite till. Men det ska jag inte 😛

Precis som denna dag vill jag att dagar sa vara – innehållsrika. Massor med nya lärdommar, erfarenheter och tekniska prylar – det är så det ska vara. Och som jag så många gånger sagt förut – att sova sex timmar per natt är ibland det bästa som finns.

Publicerat iOkategoriserade