Hoppa till innehåll

Människans hjärna är fascinerande.

När jag kom hem ifrån skolan idag så fick jag av någon anledning upp bandet The Darkness i huvudet. Startade Spotify och satt igång det. När låtarna kom igång så fann jag mig själv sjungandes – jag kom ihåg texterna trots att jag inte lyssnat på dem på säkert 3-4 år!

Då fick jag en tanke som jag ofta får – Fan vad fascinerande människans hjärna är. Vilken kapacitet den har i sånt litet format – och ändå så är vi alla ena jävla stoplskott. Jag menar, vi kan ta in så oerhört mycket, samla det och strukturera upp det i när- och långtidsminne osv. Det är helt otroligt!

Saken är dock den att man trots detta kan få svårt att ta in allt som sker omkring en och jag tror att det beror helt på intresse. Är man inte intresserad av skolan så kommer man inte komma ihåg vad läraren sa. Jag tror verkligen att det är helt sant. Se alla datornördar (me including) som inte brydde sig om skolan, men lärde mig så oerhört mycket datorsnack och skit. Kunde precis hur alla menyer, inställningar och problem var och kundebero på i ett operativsystem. Så fortgår det.

Som att tvinga sig själv att plugga är också lite dumt. SItter man där och vill mest av allt göra en annan specifik sak så kommer man ju ändå bara tänka på det. Här kan nog föräldrarna vara en stor hjälp – även att man inte ser det så just då. Mina föräldrar var inte alls hårda när de gällde pluggandet och samtidigt som jag är oerhört tacksam för det och skulle ju troligtivs inte vara den jag är idag om så inte varit fallet – så kommer jag att vara som en hök över mina barn med deras studerande. De ska minnsann göra sina läxor. Sen så kan de göra vad de vill 😉

Visste ni det föresten att hjärncellerna arbeterar tillsammans i allt förutom när det gäller ansikten? Det stämmer faktiskt. En hjärncell = ett ansikte. Så när du bara känner igen dig själv i spegeln så är det illa ute med dig.

Hur som helst så är faktiskt forskare på gång att försöka stimulera hjärnan på olika sätt för att man lättare ska kunna ta in allt omkring en. Det är tal om att man ska kunna operera in chips i hjärnan för att sätta lite extra fart på den, men det är även prat om att man kan ta någon tablett för att nå en snabbare hjärna (nej, inte droger – Min kusin som pratade om det.)

Publicerat iOkategoriserade