Hoppa till innehåll

Hur fan skriver jag?!

Hur fan skriver jag?

När mina texter faller ut till text så är det oftast direkt ifrån hur jag skulle sagt det utan baktanke eller ren tanke om vad det är jag säger. Detta är givetvis på gott och ont och lite en fråga av modifikation – det beror lite på ämnet.

Därför kan ibland mina texter vara lite osammanhängande och rent av glida av det grundliga ämnet.

Det tillhör också att jag inte läser igenom mina texter när de väl är klara. Detta är av två skäl:
1. Hade jag sagt det så hade jag inte kunnat spola tillbaka och säga om det.
2. Jag är lat och orkar inte läsa allt.

Det finns dock lite undantag med detta. Ibland ser jag hellre en välformulerad mening än annat, ibland måste jag rätta informationen och ibland när jag snabbt ser ett stavfel eller får feedback om hur slarvigt stavat det är (skyller på att jag spillt kaffe i datorn).

Men det hela beror också på vad texten gäller. Är det tex en guide om hur du gör X i Ubuntu så kommer det att förändras för att det ska bli så pedagoiskt som möjligt.

Så ifall ni någon gång undrar varför i helvete jag glider av ämnet, säger emot mig själv, blir mer/mindre personlig då texten fortgår eller dyl. så vet ni nu varför.

Unedited and Uncut.

Publicerat iOkategoriserade