Hoppa till innehåll

Lov = Kodande + Spelande = Nördande.

Denna vecka har jag lov och hur man kan inte bättre spendera den tiden än framför datorn. Nej, skämt åsido. Lov har jag och under lov så har jag väl egentligen alltid nördat på ett eller annat sätt.

När jag gick i låg- och mellanstadiet så kanske några vänner sovde över, alt. att jag sov över hos dem och vi spelade Nintendo 64. Jag var verkligen ingen som spenderade tid med flickor på den tiden. Jag minns väl en tid då jag, Sebastian (Sibban) och Johan (Hyllan) hade gjort i ordning i ett gamalt hönshus hos Johan. Vi hade tragit en lång jävla elkabel ner till huset och inrett rummet vi satt i med en enkel säng (madrass) lite spelplanscher på väggarna, ett N64 och givetvis en TV. Där satt vi om helgerna och spelade allt möjligt. Inte för att det var det enda vi gjorde, måste jag väl tillägga. Vi la oss bla. i vattentunnor och rullad ner för slätter, lekte i Johans pappas gamla skrotbilar, klädrade i träd och slogs på logen.

Högstadiet inveg et nytt sätt att spela tillsammans – LAN. Något som jag tyckte var skit coolt då man kom där med sin nybyggda (första hemmabygda) dator, var uppe flera dygn, spelade allt för mycket, sov allt för lite (på bord) och åt och drack för mycket av sockerinnehåll.

Gymnasiet så blev det lite annat, trots att jag höll en hel del LAN i min lilla etta. Det var faktiskt så pass att vi lånade bord och stolar för ett tjuotal pers som vi sedan hyste in i min lägenhet. Alla mina möbler bars ner i förrådet för att allt skulle få plats. Runt väggarna satt man och spelade och förde ett jävla liv. Har det på film. Något jag verkligen borde lägga in på datorn…
Men som sagt så var detta inte det ända som jag gjorde. Det blev ju givetvis en del flickor ju äldre man blev. Redan under LANen på högstadiet så låg de varmt och hjärtat och jag missade faktiskt i princip hela det sista LANet som jag var på under högstadiet pga. en flicka – min dåvarnade flickvän Lisa.

Vare sig det har varit sportlov, påsklov eller jullov så har det alltid varit mycket nördande. Det är bara under sommaren som det går över mer till kärlek. En hel del faktiskt. Anneli och jag blev tillsammans under sommaren – båda gångerna.

Nu är det iallfall lov igen – Påsklov. Och vad gör jag? Jo, jag nördar. Har börjat spela The Elder Scrolls IV: Oblivion igen och jag är helt fast. Idag har jag förvisso inte spelat något då jag varit ute i solskenet och senare suttit med alla hemsidor. För det är nu som man passar på och tar igen allt det som man inte haft tid att förjupa sig i med alla prov som flyger omkring en. I förrgår så byggde jag om Annelis hemsida, igår så gjorde jag om Amandas hemsida, idag har jag fixat till farsans hemsida. Jag ska även ta tag i och fixa till Blogg2 så vem som helst kan få så läckra hemsidor som vi har, för de bygger på samma samling av moduler och byggnationer som jag gjort på min, Anneli, Amandas och farsans hemsida.

Imorn så får det bli att börja meka med SixA. Jag och Fillipe har satt upp en deadline för att 0.1 ska vara släppt den 15 April. Koden för arbetena är klara och jag ska bara göra klart GUIn, koden som mappar GUIns actions till rätt arbete och sedan göra en applet.

Nu kanske det låter som att jag sitter allt för mycket vid dator – och det gör jag också. Haha, nej då. Idag har jag varit ute en del och bla. matat ankorna i ån.

Försten. Visst är det underbart att spela spel som Oblivion? Ett rollspel där man kan göra och vara vem som helst. Där kan jag vara en ädel riddare som gärna ställer upp och jagar bort troll ifrån en boplats för att en familj nybyggare kan bygga sina nya hem. Ja, ibland kan det vara skönt med lite fantasi.

Publicerat iTankar