Hoppa till innehåll

Studying is a virtue.

Fan vad jag älskar att plugga. Jag sitter nu på bibioteket och pular lite. Visst fastnade jag kanske lite längre än tänkt i mailen och Google reader – och att jag nu skriver ett blogginlägg. Men ändå. Det är verkligen riktigt, riktigt gött.

Att sitta på biblioteket och plugga är något som jag alltid velat göra. Att de finns de tillgångar som jag kräver i mitt arbete osv. Nu finns det det. Jag har en trådlös skrivare, trådlöst internet (krypterat över SSH till en av mina servrar) och el till datorn (nytt batteri beställt och betalat) och lamporna över huvudet.

På lördag är det högskoleprov, tisdag Matte C prov och på onsdag Fysik A prov. Det är mycket nu – and I love it! Nu sitter jag förvisso och skriver rent lite Kemi A anteckningar, men Fysiken väntar vackert på mig och sen blir det att återgå till matten igen. Men det bli kanske hemma. Är sugen på en kopp kaffe tillsammans med böckerna och Wikipedia.

Men när jag ändå då sitter här så känner och tycker jag verkligen det att en utbildning är inte jobbigt. Kunskap är ingen tung börda. Att gnälla över att skolan är tråkig är nog något av det som man kommer att ångra mest i hela sitt liv. Jag har varit där och jag önskar ibland att jag tagit tag i studerandet tidigare. Men samtidigt hade jag då inte varit den unga man som jag nu är.

Att studera är en dygd och det är en lyx.

Publicerat iOkategoriserade