Hoppa till innehåll

Fredag den 13:e.

Skrock. Tror ni på det? Det gör inte jag. Jag bryr mig inte om hur många katter som springer över vägen, hur stor nyckelnippa som ligger på mitt bort, hur mycket jag än springer under en stege eller hur lång tids olycka jag sägs få efter en krossad spegel.

Jag har förvisso trott på det mesta och spottat över axeln när nämnd katt sprungit över vägen. Men att det ska vara något extra oturligt med fredagen den 13:e tror jag bara inte på. Som liten så frabringade jag nog min egen olycka eller skyllde på det, men idag så var det ändå en märklig dag.

Av någon dum anledning så fick jag för mig, när jag läste mina mail att fredag den 13:e var igår och att jag hade klarat mig smärtfritt igenom den dagen, men det var ju idag – och jag har trots allt haft en del oturliga händelser idag. Kanske är de bara klantiga, men det är upp till er att avgöra.

Jag missade en buss, tänkte ta en buss 16 min senare – missade den med. Men jag började iallfall gå ner mot ett annat gäng med busshållplatser då jag vet att de går rätt tätt. Ser än komma, men hinner inte fram innan den är iväg. Börjar bittert traska hemmåt, men ger mig ändå fan på att komma fram till skolan. Lektionen är tre timmar lång och jag bryr mig inte om hur sent jag än kommer!

Får se en anna buss som går åt ett annat håll än vad jag är van vid, men som jag vet att man kommer till stan med. Hoppar på och åker lugnt vidare. Där sedan bussen brukar ta en högersväng mot Trädgårdstorget och Kungsgatan (där jag ska av) tar den istället en vänstersväng och paniken utbryter. ”Vad fan är det som händer egentligen!” Hoppar dock av på första bästa hållplats och börjar traska mot skolan. Sansat smyger jag in i salen och fram till min plats. Där sitter jag tills det att lektionen är slut – 40-50 min senare. Dagen lektion var alltså kortare än vanligt.

Men jag är ändå nöjd att jag kom fram och gick på lektionen över huvud taget. Nu ikväll blir det att skriva några texter, spela och dricka Cola.

Ha en jävligt trevlig fredag den 13:e!

Publicerat iOkategoriserade