Hoppa till innehåll

Ubuntu fadder

Mest Linuxanvändare.
EDIT: Kul att se att det är fler Linux-användare än Windows-användare som hälsar på.

Jag har under en rätt lång tid varit fadder på det offeciella Ubuntu Sverige-forumet. Detta är helt underbart då jag både får hjälpa folk vidare med problem som jag behövde hjälp med när jag var novis, men också se hur communityn växer.

Jag skrev för en tid sedan om att Ubuntu Sverige hade fått sin 10 000 medlem –  nu är det uppe i 11053! Det är helt otroligt vad vi växer. Och det märks tydligt. Nu har jag inga siffor på det, men de senaste två veckorna har jag fått MASSOR med fadderbarn och det är helt underbart.

Det är alltså inte nog kul med att de väljer mig, men också att det är så jävla (rent ut sagt) kul att hjälpa dem. Jag kan inte programmera (riktigt än – ordentligt än) så jag hjälper folk att ta del av detta istället.

Detta betyder också att jag ska fokusera på att skriva mer Ubuntu/GNU/Linux-rellaterade nyheter och fler guider.

Tex. har jag fått en förfrågan om en svensk guide hur man snyggar till sitt skrivbord med teman och ikoner, kanske en docka och composite extensions.
För mig är detta en sådan barnlek, men det är verkligen inte så självklart för andra. Det är faktiskt så enkelt att fixa med dessa teman och ikoner att det nästan blir svårt att förstå.

Hur som helst så kommer denna guide förhoppningsvis imorgon (idag om man ser att det är torsdag nu). Jag har ju som sagt börjat plugga och det ger en lite tid för annat – just nu.

Det plus att jag spillde kaffe över min dator igår och satt i sökert fyra timmar för att få igång den igen – vilket jag fick. Men den del plugg sprang iväg där. Men det är en historia vi kanske också kan ta imorn.

Sprid ordet – Ubuntu växer så det knakar!

Publicerat iOkategoriserade