Hoppa till innehåll

Prylnörd/Tekniknörd

Jag är helt klart pryltokig. Jag vill ha allt tekniskt, och jag vill veta hur det fungerar. Detta har kommit fram till att jag har mycket roliga saker nu, men jag har haft ännu mer. Vissa saker har jag alltså aldrig fått ihop igen.

Jag tror att en mans pryltokighet har att göra med erns barndom. Nu har bara leksakernas kostnad ökat, men det är fortfarande samma mystik över det. Jag skulle gissa på att jag kommer att fortsätta med mina leksaker i takt med att lönen blir högre.

Men jag vill inte kalla detta mina penisförlängare, för det är endast min laptop. Den är mitt allra viktigaste verktyg. För så gott som kul, tråkigt, privat, jobb, plugg, praktiskt och onödigt. Helt enkelt min käraste ägodel.

Idag tänkte jag lista lite av de underbara små leksaker som jag och som jag användet till div. saker. Detta är alltså mina personliga grejer i min vardag som har att göra med min laptop.
Sen har jag ju ett helt serverskåp med massa annat kul. Men försök ingenting, jag har ett övervakningssystem.

USB

 • MSI DigiVox III v2 – Ett DVB-T kort. Alltså ett TV kort för att se gratiskanalerna.
 • 1GB Sony fickminne – Har jag Ubuntu på för att snabbt boota på någons dator.
 • 4GB Cruiser fickminne – Flash-disk till filservern.
 • Lampa – En lampa jag fick av Anneli som jag har ibland när jag mekar med mina servrar, eller när det är mörkt i rummet.

Bluetooth

 • Sony Ericsson HBH-DS980 – Till både mobilen och laptopen. För att lyssna på musik och snacka.
 • Sony SixAxis – PS3’s handkontroll för lek, spel och annat kul.
 • WiiMote+Nunchuck – Som fjärrkontroll när man kollar på film, till spel, som ritplatta och för presentationer.

Övrigt

 • IR-Penna – en penna som jag byggde om ifrån laserpekare till IR-penna för att använda tillsammans med en WiiMote som en ritplatta.
 • Min älskade laptopväska – I den har jag otroligt mycket;
  Pass, koddosa, låskabel till laptopen, laptopen, laddare, musmatta, RaZer musen, CAT-6 kabel, S-Video kabel, USB kabel så jag kan använda mobilen som modem, div. brännskivor, pennor, anteckningsblock, mapp med olika dokument, MMC-minne och ett litet USB-minne, laddare till laptop och mobil, bluetooth headset och en putsduk. Lämnar den aldrig utanför min syn.
Publicerat iOkategoriserade