Hoppa till innehåll

Bevismaskinen under utveckling.

Nu har jag startat ännu ett projekt. Denna gång är det en simpel funktion på en webbsida.
Det är så att Piratbyrån har meddelat att de vill uppgradera sin Bevismaskin som de haft i ett par år. Vilket jag tycker är ett ypperligt tillfälle att både visa vad jag tycker för FRA och IPRED, men också att visa vad jag kan göra.

Projektet har skapats på Launchpad, vilket jag anser vara en helt suverän tjänst, och det ska funka så att man går in på Bevismaskinen (V2)’s hemsida, där finns ett formulär där man får fylla i ett par saker som namn på personen, vilken fil den laddar ner och ett IP nummer. Det plus att man får välja vilket fildelningsprogram i vilket operativsystem, sätts ihop i en bild som man sedan kan spara och försöka sätta dit någon med.

Dit vi vill komma är alltså att man inte ska kunna åka dit bara för en skärmdump, vilket det är. Dessa kan bevisligen manipuleras på ett så simpelt sätt att det i princip är skrattretande.

Jag bjuder in alla som vill vara med på detta och skulle det bli allt för många så skapar jag ett team och låter de ta hand om projektet. Jag ser gärna också att människor världen över ställer upp och kanske översätter det till sitt lands språk.

For all of you out there, that perhaps are a bit disapointed that this site mostly is written in Swedish, try out the ”ENG” link in the top right corner of this site. It uses Google translate to translate it into English.

Nu blir det fram med PHP och Python manualer för att se vilket språk jag ska använda. Men tillsammans med PHP så borde man lätt kunn använda GD2.

 

Länkar:

EDIT: Nu är första koden postad. Simpel men en början.

Publicerat iTankar