Hoppa till innehåll

Star Wars.

Något jag alltid älskat igenom åren är Star Wars. Filmerna mest, men jag har även spelat en del av spelen. Trodde jag spelat de flesta, men ack så fel jag hade.

Jag fann på Gametrailers.com, där de hade en Star Wars spel’s serie att de är MASSOR av Star Wars spel. Det är helt sjukt så många de är och vad sketna de flesta är.
Sådana som inte följer storyn eller hittar på eget, kopplar ihop saker på egen hand osv.

Hur som helst så har jag ännu en gång fastnat i detta Star Wars behag. Jag har fått hem alla filmerna, då jag glömde mina DVDer hos mina föräldrar.
Första kvällen kollade jag på Episode I (ett) och II (tvp). Tänkte att jag nu faktiskt skulle se filmseriern ifrån allra första början.

 

Jedi and Sith

Såg sedan episode III (tre), släppte en tår och började på episode IV (fyra).
Den tredje filmen, den som släpptes 2005 och som var den film som kopplade ihop alla filmer var hemsk. Den är så jävla bra så det finns inte, men ack så hemsk. Det är en av de filmer som jag faktiskt kan släppa en tår för.
Jag såg den på bio och kunde knappt sova den natten – så hemsk. Det är det med att de är en sådan livsironi i den. Man visste att Anakin Skywalker skulle bli Darth Vader, men inte att det hände så som det faktiskt hände.

Att Anakin blev en Sith för att få kraft nog att rädda sin fru Padmé, men att hon dog för att han blev just en Sith.

Iallafall så älskar jag alla filmerna och har kul åt ett och annat spel. Jag och en god vän hade faktiskt en klan för just ett av de spelen när vi gick i högstadiet. Vi kallade oss Svea Jedi och spelet var Star Wars: Jedi Knight II, Jedi Outcast. Vi hade gen hemsida, eget sätt och allt. Det var vi som fick alla på spelet att buga innan man duellerade. Något som var rätt coolt. Vi var skit grymma, faktiskt. Har lite concept art kvar ifrån den tiden. Bilderna är bifogade.

 

Svea Jedi concept

EDIT: Hittade inte de jag var ute efter, men hittade två andra småttingar. Grejen var att jag höll på MASSOR med att göra egna ljussablar, och jag fick faktiskt till det. De kan ligga på en skiva – hoppas jag.

Just nu kommer jag inte ihåg vart jag ville komma med denhär texten då jag är så trött. Men denna serie som jag såg (och har några avsnitt kvar på), är ändå mycket bra och jag rekommenderar den starkt till alla Star Wars fans.

Ja just det! Det var ju därför jag skrev. Den sätter ihop så mycket av alla spelen och böcker, tidningar och dyl. Massor som jag inte visste om och nörd som jag är så ska jag ta reda på det.

Ibland det töntigaste man kan säga, som jag också sa till en kille jag träffade på en fest i helgen var att säga; ”Fan, man skulle vara en Jedi.”

EDIT 2: Hittade en aning rolig Jedi quiz här: http://www.gaijindesign.com/lawriemalen/jedi/


May The Force Be With You, Always. 😉

Publicerat iTankar