Ubuntu fadder

Mest Linuxanvändare.
EDIT: Kul att se att det är fler Linux-användare än Windows-användare som hälsar på.

Jag har under en rätt lång tid varit fadder på det offeciella Ubuntu Sverige-forumet. Detta är helt underbart då jag både får hjälpa folk vidare med problem som jag behövde hjälp med när jag var novis, men också se hur communityn växer.

Jag skrev för en tid sedan om att Ubuntu Sverige hade fått sin 10 000 medlem –  nu är det uppe i 11053! Det är helt otroligt vad vi växer. Och det märks tydligt. Nu har jag inga siffor på det, men de senaste två veckorna har jag fått MASSOR med fadderbarn och det är helt underbart.

Det är alltså inte nog kul med att de väljer mig, men också att det är så jävla (rent ut sagt) kul att hjälpa dem. Jag kan inte programmera (riktigt än – ordentligt än) så jag hjälper folk att ta del av detta istället.

Detta betyder också att jag ska fokusera på att skriva mer Ubuntu/GNU/Linux-rellaterade nyheter och fler guider.

Tex. har jag fått en förfrågan om en svensk guide hur man snyggar till sitt skrivbord med teman och ikoner, kanske en docka och composite extensions.
För mig är detta en sådan barnlek, men det är verkligen inte så självklart för andra. Det är faktiskt så enkelt att fixa med dessa teman och ikoner att det nästan blir svårt att förstå.

Hur som helst så kommer denna guide förhoppningsvis imorgon (idag om man ser att det är torsdag nu). Jag har ju som sagt börjat plugga och det ger en lite tid för annat – just nu.

Det plus att jag spillde kaffe över min dator igår och satt i sökert fyra timmar för att få igång den igen – vilket jag fick. Men den del plugg sprang iväg där. Men det är en historia vi kanske också kan ta imorn.

Sprid ordet – Ubuntu växer så det knakar!

3 svar på ”Ubuntu fadder”

 1. Hjälp mig med fanskapet ubuntu linux carmic coala på min hp pavillion dv6 1100 eo snälla om ni kan????
  jag kan inte klara det längre

  1. ok ok ok skit i det då o glöm mej för fanden  jag ska avinstallera skitet karmic coala

   Ps. man kan inte få nån hjälp någonstans har provat o e så besviken måste därmed formatera hela jävla hårddisken igen  ååååååååååååååååå

   tack för hjälpen sorry jag finns till

    

   Hans Klippan

   1. Hej Hans,

    Dessvärre så lade jag rätt nyligen in en funktion för att bli notifierad vid kommentarer på noder så när detta skrevs fanns inte den modulen inlagt och därför har jag inte sett det förens nu – av en händelse.

    Jag hjälper gärna till att fixa dina problem om du ändrar tonläge och har lite tålamod.

    Du hade kunnat få tag på mig, dels via kontakt-formuläret högst upp och via Ubuntu forumet – där jag är fadder: http://www.ubuntu-se.org
    Där du även kan posta ditt problem så att alla får tillgång till att hjälpa dig.

    Skickar även detta i ett mail till dig.

    Mvh
    Daniel

Kommentarer inaktiverade.