Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Beta är släppt!

closeDetta inlägg skrevs för 11 år 12 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Idag har betan av det som kommer att bli Ubuntu Jaunty Jackalope släppts.

Det som man märket mest förutom alla de nya uppdateringarna är hur snabbt och stabilt det nu är. En sk ”Freeze” av main-förrådet har ägt rum vilket gjort att det inte blivit många uppdateringar på ett tag nu. Jag som är updates-pundare tycker det är lite tråkigt, men det är det bästa för användarvänligheten.

De nyheter som du för övrigt kan hitta i nya Jaunty kan du läsa här:

  • Ubuntu.com
  • På min sida med samlade nyeheter. (uppdaterar)

Betan kan hämtas här (och var vänlig mot servrarna och kör med torrenten ;):

  • http://se.releases.ubuntu.com/9.04/