Problem med Penumbra Series i senare Ubuntu?

closeDetta inlägg skrevs för 6 år 4 månader 28 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Jag och god vän bestämde oss för att avsluta Penumbra serien med Requiem som avslut – något vi har försökt oss på tidigare vid flertalet gånger, men det har alltid varit något som sabbat det: drivers, bluetooth, glömda kablar, ingen storskärm osv.

Nu gav jag mig fan på att gå igång det och då jag har ett diskret grafikkort i min dator så skapade det lite extra rynkor i pannan.

Jag fick detta felmeddelande: ./penumbra.bin: error while loading shared libraries: libfltk.so.1.1

Efter lite sökande så löste jag det (jag tror iallafall att det var detta som löst det) genom att installera nvidia-cg-toolkit:i386 och nvidia-cg-dev:i386. Jag kör alltså ett 64-bitsystem och troligtvis var det 32-bitsbibliotek som saknades.

Se även till att köra wrappers-filerna och inte de som slutar med ”.bin”.