Problem med IMAP och Gmail i din mail-klient?

closeDetta inlägg skrevs för 9 år 5 månader 25 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Idag när jag skulle sägga igång med arbetet och jag startade upp Firefox, Evolution och Pidgin, fick jag upp en lösenordsförfrågan för mitt IMAP för Gmail-konto. Då det har hänt förut så visste jag att felet inte låg i huruvida lösenordet var rätt eller fel, utan att de uppstått en tillfällig blockering för IMAP till mitt konto. Det kan uppstå efter för mycket anrop efter filer osch andra anledningar.

Denna gång tänkte jag säga hur man gör för att rätta till felet:

  1. Se till att din mailklient är avstängd – eller alla dina klienter är stängda, snarare.
  2. Öppna en webbläsare.
  3. Gå till följande adress, beroende på vilket konto det gäller:
    Gmail: https://www.google.com/accounts/UnlockCaptcha
    Google Apps (egen domän): https://www.google.com/a/[domain.com]/UnlockCaptcha
  4. Fyll i informationen.
  5. Klart!