Kort om näthat.

closeDetta inlägg skrevs för 7 år 5 månader 11 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Det har varit mycket tal om näthat senaste tiden, med all rätt. Det underbara med internet, som är möjligheten till obegränsad och ocensurerad yttring av ens egna tankar och känslor, har också en mörk baksida: folk beter sig som idioter.

På internet kan man vara vem man vill, så varför vill man vara en idiot?

För det är ett väldigt spännande beteende. Hur man vill spendera sin tid genom att hänga ut, förolämpa, och kanske även ibland intill förstöra godtyckligt valda människor.
Jag är övertygad om att dessa ”troll” helt enkelt är väldigt ensamma, oaktsamma, socialt isolerade människor som söker göra sig själva större genom att förminska andra. Patetiskt.

En del säger som så ”Hater’s gonna hate”, och vill helt enkelt lämna det där. Men inte jag. Jag vill bekämpa detta för att jag tror att det går att ändra. Livet är för kort för att hata. Och dessa troll är sociala missfoster som behöver stöd och tillrättavisande. De behöver bli en del av afk-samhället.

Jag har, som så många andra, haft min beskärda del av hat- och förolämpande kommentarer. För en tid sedan så såg jag ett klipp på YouTube där några framstående, kvinnliga, journalister läste upp några av sina värsta hatkommentarer. Det var en man där som förklarade (foliehatt-prat) hur CIA finansierade feminsm, och därför var det ondskefullt. Jag svarade och delade min rädsla och sorg över hans okunnskap. Mannen blev arg och bestämde sig för att kommentera en jävla massa av mina egna YouTube-klipp med kränkande ord.

Jag tycker bara att det är pinsamt – det är för min del som att hälla vatten på en gås: det rinner av. Men många andra tar faktiskt illa vid sig, och därför är detta ett stort problem.

Problem är till för att lösas, men hur löser man detta? Inte ska man sjunka till samma nivå som dessa människor, inte heller ska man ta illa upp för det de säger, för det är deras energi, och deras ord betyder absolut ingenting.

3 svar på ”Kort om näthat.”

    1. Inte sant? Haha. Det var mycket underhållande läsning. Jag kan ta och leta upp länken till hans kommentarer åt dig.

      1. YouTube-klippet var borttaget och därmed kommentarerna. Men jag fann detta på hans om-sida. Fortfarande rätt underhållande:
        ”The Rockefellers and Rothschilds created feminism to weaken the family and poison male-female relations (divide and conquer.) Their twin objectives are depopulation and totalitarian world government. Why? These bankers create money out of nothing and think they are God.”

Kommentarer inaktiverade.