GMail sätter HTTPS som standard.

closeDetta inlägg skrevs för 10 år 9 månader 7 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

Nu har äntligen Google satt HTTPS som standard för GMail. Tidigare har man endast haft det vid själva inloggningen, men efter att en hackare har lyckas ta sig in på ett Gmail-konto så har de helt gått över till HTTPS. Jag har sedan länge kört med HTTPS rakt igenom och har därmed tipsat om det förut.

Här kan du läsa om hur man gör: http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=sv&answer=74765

Se till att aktivera HTTPS för alla våras skull. Mot FRA och mot hackare.