Hoppa till innehåll

Gör din egna laddare till en Asus TF101.

Laddaren till min Asus TF101 Android-tablet gick sönder och jag hade ingen lust att kosta på pengar för en ny, när man kan göra en egen mycket billigare och snabbare.

Jag gick därmed till Clas Ohlson och köpte en spänningsomvandlare (aka. universalladdare eller batterieliminator) och en USB-kabel med en hona i ena änden (datakabeln till taben var fortfarande hel), sedan satte jag helt enkelt ihop dem.

Taben behöver minst 11V för att ladda (räcker alltså inte med en vanlig USB-port), så det man ska söka efter i butiken är en laddare med en ut-spänning på minst 11V. Det är i princip det du ska leta efter. Jag köpte denna: http://www.clasohlson.com/se/Batterieliminator-20-W/Pr364219000

Denna spänningsomvandlare kostade 149 kr och hade en ut-spänning på 13,5V/1,5A, vilket var perfekt!

Skalade sedan kablarna för både spänningsomvandlaren och USB-kabeln och kopplade ihop dem med varandra. I USB-kabeln ska du använda den vita/svarta och röda kabeln (minus, resp. plus). I spänningsomvandlaren finns bara plus och minus, så du kopplar bara ihop den metallen som är runt den vita kabeln i den skalade kabeln med minus på USB-kabeln, och den vita kabeln (som är plus) med röd i USB-kabeln.

Sedan lödar du fast dem, och skyddar metallen för att komma i kontakt med varandra.

Ställ in spänningsadaptern att ge högsta spänning.

Klart!

Publicerat iOkategoriserade