Hoppa till innehåll

Stöd det iberiska lodjuret med Ubuntu One Music.

Jag älskar faktiskt vad Canonical gör, och försöker göra. Hur Mark Shuttlewoth startade det London-baserade företaget och använder sina miljoner för att betala folk att utveckla Ubuntu, ett gratis och fritt operativsystem.

Vidare ska de ha goda ord för allt vad de gör för att binda ihop Linux-communityn och deras initiativ till saker och ting – tex Ubuntu One Music Store.

Nu har de även slagit ett slag för att stödja den iberiska lokatten (aka ”Panterlo”) igenom att donera 50% av priset på låtarn som man köper till en stödorganisation vid namn SOS Lynx.

Även detta tycker jag är helt makalöst. Inte nog med att det är gött med ett ordentligt sätt att köpa musik enkelt i GNU/Linux, utan nu stödjer man dessutom ett utrotningshotat djur. Det finns tyvärr endast dryga 150 katter kvar…

Hur gör du alltså för att stödja SOS Lynx kamp? Jo, du startar antingen Rhythmbox, går in på Ubuntu One Music Store och köper en låt. Eller så installerar du tilllägget för Banshee och gör precis samma sak, även där.

Publicerat iTankar