Hoppa till innehåll

Tar det inte så hårt.

Jag citerar min lärare som jag hade i Geografi och Teknik för många år sedan, Fredrick Åhlin:
-”Vet du vad som händer om man häller vatten på en gås? Det rinner av”

En sådan inställning har jag också till vad detta gäller. I denna situationen så hade precis en i min klass kallat honom för ett och annat, och jag, liksom han, bryr oss inte.

Folk kan få kalla mig för det mesta. Kanske har de ett giltigt skäl till att ha de tankar som de har om mig. Jag har verkligen inte varit guds barn alla gånger. Men visst tycker jag att det kan vara synd att en person har negativa tankar om mig, men det är något som bara jag kan förändra. Kanske är jag inte alltif villig till det. Kanske är personen i fråga inte av relevans. Men inte heller det är riktigt relevant just nu.

Saken är helt enkelt det att jag inte bryr mig speciellt mycket om att folk snackar skit om mig – varken framför mig eller bakom min rygg. Däremot så gör det mig illa att folk pratar skit om mina nära och kära.

Snacka skit borde man inte göra rent generellt och att få ta det inför sig är något som jag inte uppskattar. Sen får man dock se skillnad på skitsnack och sanningar. Ibland kanske än vän har varit ett arsel och har då gott och väl rätt att få höra det. Men då ska denna också få höra det, inte att folk berättar om det bakom ryggen.

Detta med att jag inte bryr mig om när folk snackar skit är även på det sättet att jag istället tar det till mig och oftast försöker förändra mig till det bättre. Ta det som konstruktiv kritik.

Ta det, skapa ett mål, nå det. Lev sen som du lär.

Publicerat iOkategoriserade