Hoppa till innehåll

Första advent.

Julgran med klappar.Det har alltså kommit till det att det är den första advent idag. Den sista kvarten av dagen är nu endast kvar.

Jag älskar julen – mycket. Dock uppskattar jag att den faktiskt bara är en gång om året. Annars skulle men väl dessutom inte uppskatta den alls lika mycket. Det är som Midsommar.

Julen för mig är så mycket mer än julklapparna, även om jag anser dem vara en viss del av det hela. Julen ska infinna kärlek, närhet, värme i vinterns köld.

Första advent – ja, ett steg mot den värmen. Nu kommer allt julpyssel upp/fram. Ska leta fram mitt, även att det inte kommer att bli så mycket alls då Joakim inte tycker om julen (den unge mannen vi hyr av).

Tidigare idag så kom jag till Västervik (som ni kanske märker så är hemsidan online igen;) och befinner mig nu hos min kära mor och systrar. De har gjort det jätte mysigt här! Det är rött, – blommor, dukar, mattor, adventsstakar i varje fönster, levande ljus. Det är underbart.
Minns såväl känslan av när man var liten och kom hem efter skolan och kära mor hade julpyntat hela dagen – inte mycket som slår den känslan, eller det minnet.

Göteborg lyser dessutom av juleljus – fantastiskt. På lördag ska jag gå på ”Jul på Liseberg” med min mor och systrar. Kanske att man dessutom får gå dit ännu en gång med andra nära och kära. Jag ser i vilket fall fram emot det.

Julen är underbar – hela dess resa. Julens klimax, julafton går över så fort… Man ska ta vara på all tid därinnan. Gå ut och lek, kom hem och drick varm choklad (se nedan). Tänd levande ljus, släck de andra, värm lite glögg. Mys i soffan med en filt, kolla på en film – en go julfilm.

 

För er som annars dricker O’boy, riktig varm choklad:

  1. Du kommer att behöva en mugg.
  2. Två teskedar cacao i muggen.
  3. Tre teskedar socker i muggen.
  4. Rör om.
  5. Tillsätt lite mjölk, rör om tills det blir en chokladsmet.
  6. Antingen värmer du mjölken i en kastrull på spisen och häller i (godast) eller så fyller du muggen och värmer i mickron.
  7. Drick och njut.
Publicerat iOkategoriserade