Hoppa till innehåll

Jag är en Tidsoptimist.

Jag har problem med att hålla tider – det är tyvärr sant. Dels hör det till hurvida intresset för det jag vill till är och dels för att jag är en tidsoptimist.

Detta är verkligen ett dilemma ifrån mina föräldrar då min far är en person som ofta är väldigt tidig och min mor som också är en tidsoptimist. Jag är alltså resultatet av denna kombination och jag märker det själv.

Tex. ifall jag ska se till att vara och möta eller hämta upp någon vid en viss tidpunkt så räknar jag snabbt ut när jag skulle behöva gå för att vara framme i tid – inkl. tidsbuffert! Räknar alltså med ev. förseningar och dyl. Trots detta så kan jag ibland bli sen. Oftare är jag då tidigare än nödvändigt, men jag är ändå sen ibland. Nackdelen med denna beräkning är att det bara tar in mig själv, inte vänner eller ev. flickvänner.

Detta gör att de kanske tar det lugnare för att jag ännu inte är klar, eller tar det lugnt. Men då när jag väl är klar för avfärd så är inte de. Detta är alltså inte deras fel utan tillbaka till min tidsoptimism – ”Äh, de hinner och likaså gör jag”.

Dock så finns det en annan som som är viktig att ta upp angående detta: Jag är jävligt tidseffektiv! Säg att jag då ska möta upp någon för att ta med hem till mig. Jag ska vara där om en timme. Då kan jag göra mig i ordning, städa mitt rum, rensa papper, skriva en låt, spela lite gitarr, skriva ett inlägg, kolla mailen och leka med annat (tex tagga bilder i mitt album)-  allt detta på en timme! Men anledningen till att jag kommer ibland kommer sent vid dessa tillfällen är att jag säkert såg bussen jag skulle med, gå ifrån en ytters liten bit bort.

Detta vill jag inte tala om för att försöka komma undan eller som undanflykt utan som en förklaring. Jag försöker verkligen komma i ordning med detta och bli i utmärkt tid – det är på rätt god väg.

För tyvärr så kan mina förseningar anses som respektlös mot den som får vänta. Detta är verkligen inte så jag ser det, men förstår att folk kan komma in i de tankebanorna.

Men som så mycket annat så får man ta detta med en nypa salt. Vänta en minut kanske inte är så farligt, men 5+ är kanske värre. Framförallt om det är kallt eller taskigt väder. I get that och jag har själv blivit utsatt.

Som sagt är jag en stor tidsoptimist – tidseffektiv, men tidsoptimist ändå. Skulle jag bara ge fan i ett av allt jag får för mig att göra innan jag ska iväg så skulle få igen de där sekunderna som fick mig att missa den där bussen.

Publicerat iOkategoriserade