Hoppa till innehåll

Webbprojekt, Ett tag-galleri.

Håller nu på med ett nytt projekt. Själva koden är ännu inte påbörjad då jag har 50 000 bilder och nära 40 000 av dessa ska taggas med de som är på fotona eller vilka som iallfall ska ha tillgång till dem.

Gallerier ska fungera så att man bara får se de bilderna som man fått tillgång till. Låter enkelt, och det är det. Säg att du är på en fest, då får du tillgång på alla bilder ifrån den festen (om det inte finns bilder jag anser att du inte borde ha) för att du var ju ändå däromkring.

Annat fall är ju givetvis om du faktiskt är med i bild, bara dig eller tillsammans med andra.

Jag taggar även bilder som jag har tagit utefter bla. miljö och motiv och de flesta ska de som har ett konto få tillgång till.

Just mitt galleri ska bara vara tillgängligt till mina när och kära, men väl klart så kommer jag självklart att släppa koden under GPL.

Idéen kom givetvis ifrån att man gärna vill få tillgång till de bilder man är med på, tagna ifrån andras kameror.

Jag har som sagt ca 50 000 bilder och jag är INTE med på många av dem. Det är alltså ofta jag som står bakom kameran och då ska ju mina vänner få tillgång till bilderna då de stod framför.

Ännu finns inget namn på det, har inte heller tänkt så mycket på det. Någon som har några idéer?

Tanken med koden är ändå att det bara är en webbapplikation i PHP och AJAX. Interaktiv och sömlös.

Publicerat iOkategoriserade