Hoppa till innehåll

Firefox 3.5 och 90 000 Ubuntu-datorer.

Det har skett några ändringar och roliga nyheter i Open Source-världen den senaste tiden.
Mozilla’s Firefox 3.1 med kodnamnet Shiretoko (vilket jag har kört ett tag, riktigt gött) kommer istället att bli Firefox 3.5. Det är pga. det har skett så mycket ändringar och uppdateringar i Firefox så att utvecklarna har bestämt sig för att ta det som en större uppdatering. Efter Beta 4 så kommer det bli Firefox 3.5.
En annan oerhört rolig nyhet är att den franska polisen har bestämt sig för att migrera till Ubuntu och sparar en halv miljard på det. En halv miljard -det är väldigt mycket pengar. 90 000 Ubuntu-datorer.
Men vad kul det är att se hur saker förändras och att öppen källkod växer så pass som det faktiskt gör. Även den svenska regeringen har börjat anta öppen källkod som ett alternativ. Både Novell och Red Hat, de två största kommersiella GNU/Linux-makarna håller på och lägger mer krut på att få fler att använda GNU/Linux. Det trots att många har fått gå ifrån Novell.
Den sjätte och sista alfan av det som kommer att bli Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope kommer att släppas under natten (enligt schemat) och kommer förhoppningsvis med lite nya, läckra nyheter.

Publicerat iOkategoriserade