Hoppa till innehåll

Underbart med utbildning. + update

Jag kan nog inte helt bevisa min belåtenhet att återigen plugga och utbilda mig. Inte på ett trovärdigt sätt. Jag kan bara säga att det är helt underbart att trycka in så mycket nytt i mitt huvud att det blir svårt att tänka ignom allt. För så sover man extra gott och låter hjärnan att gå igenom allt och lägga det där det ska vara. Nu låter det nästan som om man inte är en del av sin egen hjärna, så jag säger att det är skönt att sova, stänga av kroppen och placera mina tankar.

 

Darn Cables!
En trött Daniel försöker få ihop kablaget.

Något om skulle vara gött var att kunna ha ett Ext4 filsystem i huvudet. Ext4-filsystemet behöver ingen defragmentering alls. Ext3 ska heller itne behöva det, men just Ext4 ska behöva det ännu mindre. Vet någon något mer om ämnet så är du välkommen att berätta.

Hur som helst så har jag suttit sedan i kring kl 14 idag och pluggar ända tills nu. Räknat en hel del matte och renskrivit de senaste Fysik B och Kemi A lektionera. Veckan som kommer så ska jag ta med datorn och anteckna på istället.

Jag ska nog även ta och lägga upp mina renskrivningar i ett filarkiv för vem som helst att läsa. Kunskap vill vara fritt. Framför allt inom Kemi och Fysik. Där bygger ju kunskapen på varandras kunskap för kunskap. Hängde ni med? Gött.

 

Flytten med serven gick föresten bra. Det tog längre tid än väntat, men det var för att jag satt ihop mina servrar på ett nytt sätt, sedan drog jag kom alla kablar och mekade lite. Men de är uppe nu igen iallfall och de verkar gå fint. Dock ska sätta in en backup hårddisk för direktåtkomst och fler fläktar.

 

Servern - en liten del av den.

Ny mus måste jag ha med…

Musen är trasig

Publicerat iOkategoriserade