Hoppa till innehåll

Recension: Yes Man

Idag var jag och såg på ’Yes Man’ tillsammans med Anneli, Sanna, Sebastian och Cornelia.

Yes Man är Jim Carrys senaste komedi och den absolut bästa filmen med honom, den senaste tiden. The Numer 23 var jävligt bra, men Jim Carrey vill jag ändå gärna se som en man i komedins centrum. Han är ändå en otroligt bra skådespelare med icke-komedier som Lemony Snicket’s A Series of Unforunate Events, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, The Majestic mfl.

Yes Man handlar om Carl som sedan att hans fru lämnat honom, varit trött på livet, vilket ger än falska förhoppningar och förbund, och helt enkelt låst in sig med sig själv i vardagsrummet och hyr en massa filmer som han ser på i sin ensamhet istället för att träffa vänner och bekanta. Vid varje chans han får att faktiskt göra någonting så kommer han alltid med en undanflykt.

En dag så möter han en gammal vän som tagit detl och blivit en sk. ”Yes Man”. Tillslut ger Carl med sig och går på ett semenarium där han på sätt och vis blir fast i att istället för att hela tiden tacka nej, baklaga och/eller hitta på undanflykter, helt enkelt säga ja – till allt! Redan första kvällen blir en upplevelse då han möter en fantastisk tjej (Zooey Deschanel) och fortsätter med sitt Ja-sägande.

Filmen är väldigt intressant då man aldrig vet vad han ska gör härnäst, och det blir en hel del galna, och spontana upptåg.

Som Anneli sa; ”Den hade lite av allt. Den var rolig, romantisk, allvarlig och rolig”. Och jag instämmer. Helt klart en av hans bättre filmer på senare tid. Man får se lite av Jim Carrys typiska filmdrag då hans karaktär ibland spelar över – på ett roligt sätt. Som tex att tejpa ihop sitt ansikte för att verka roligast.

Men filmen är ändå inte en sådan film med en massa små intetsägande skämt och man skrattar sig därmed inte igenom filmen. Istället får man ett par riktigt starka humorsmällar lite då och då, vilket enligt mig är så mycket roligare. Tex när han åker motorcyckel ifrån sjukhuset och man ser hans skjärt när kameran drar förbi.

Helheten är ju just det att han kan hitta på i princip vad som helst så han (tror att han måste) säger ja till allt.

”Penisförlängare? Japp.”

Publicerat iOkategoriserade