Hoppa till innehåll

Julen kommer!

Julafton närmar sig med stor steg och trots saknaden av snö, stora avtryck.

Denna jul är den första som jag ordenligt ska fira tillsammans med Anneli. Alla andra år har varit lite halva då man egentligen inte setts på själva julafton. Men inte i år!

Årets julafton blir turne. Starten går ifrån vår lägenhet i Linköping där vi öppnar lite julklappar ifrån varandra och ifrån min kära far. I och försig så vet jag vad vi får av min far, men jag är ändå fylld av spänning för den klappen och likaså den jag ska få av Anneli som ligger med blått inslagspapper under granen och väntar.

Efter vår lilla julafton och lite mys så blir det av till Västervik och Farmor och Farfar, där även Farsan väntar. Efter lite snack där så ska vi till Ann & David, där Mamma, Amanda, Matilda, Mormor, Morfar och troligtvis fler, väntar på oss med lite julmiddag.

Efter fler klappar på de båda platserna så ska vi hem till Annelis föräldrar och släkt där det blir mer klappar, mat och gott sällskap. Där ska vi sedan övernatta för att på Juldagen åka till Farsan och träffa resten av släkten i kring bordet och även min halvsyster, Jenny.

Jag har faktiskt fått lite julkännsla i mig. De två senaste åren har det känns som att något alltid har saknats eller att man inte förstår det. Man har tänkt att man blivit för gammal. Men inte i år! I år känner jag mig som en liten pojke igen och jag ser med tindrande pojk-ögon fram emot årets Jul. Klapparna, sällskapet och fram för allt stämningen!

Jag har funderat på att göra ett jultema till sidan, men jag tror jag skippar det. Lade till lite flingor och en nedräknare. Ett helt nytt tema är istället att vänta.

Jag återkommer innan den stora dagen.

Publicerat iOkategoriserade