Se på stjärnorna

closeDetta inlägg skrevs för 4 år 11 månader 19 dagar sedan, och om det är av karaktären åsikt, så reserverar jag mig för att jag mycket sannolikt kan ha ändrat den sedan dess. Är det en guide så kan det också vara så att det inte längre är applicerbart eller fungerar. Dock vill jag inte ta bort, eller orkar sortera, gamla inlägg och därför är det kvar.

När jag ser på himlen. Stjärnhimlen. Jag blir alltid så fascinerad. Något överväldigad. Ödmjuk.

Här finns vi. Vår jord. Vi djur som vandrar, flyger eller simmar här på den.
Allt från en cell, för att sedan existera här och nu efter miljarder år av evolution.

Vi är alla gjorda av sjärnstoft. Det som en gång var en stjärna som brann – kanske för kort – för att sedan explodera; skapa de ämnen som vi alla består utav. Stjärnor, likt de på natthimlen.

Vi är blott en stjärna på någon annans stjärnhimmel.