Hoppa till innehåll

Tre år i Göteborg!

Den fjärde september 2009. Jag och farsan har fyllt hans Volvo S80 med så många av mina ägodelar som det var möjligt. På resans gång gick handbromsen sönder och vi fick stanna till i Mjölby för att byta den innan resan gick vidare. Väl framme i Göteborg så tömde vi bilen i mitt nya hem, sedan blev jag vidare förd till Ikea, för att köpa in resten av vad jag kunde behöva till mitt nya hem – säng tex. Sedan var jag vilse i en ny, främmande stad. Efter lite hjälp från stadens invånare och min nya sambo, kom jag hem igen. Om än väldigt kort, då jag efter lite fika begav mig på min första fest i Göteborg.

Jag hade drömt i så många år om att flytta till Göteborg. Det var mitt mål. Första dygnet hade jag redan uppfyllt ytterligare en dröm, vilket var att festa med Göteborgare, och få sjunga Hellströms texter tillsammans med dem – vilket jag fick. På ett hustak med sikt över hela staden. Det var underbart.

Redan denna afton mötte jag en grupp människor, som jag än idag umgås med – en av dem som jag nu bor tillsammans med.

Dagen efter låg jag i mitt nya rum, i min nya säng, lyssnade på regnet och VMA-signalen och såg på True Blood.

Idag är det tre år sedan jag flyttade till min drömstad, Göteborg. Nu, tre år senare kan jag säga att det är det bästa jag har gjort, och att jag är så lycklig här. Jag har kommit långt i min personliga utveckling, och jag tvivlar på att jag hade nått detta utan att flyttat hit, och haft äran att få träffa så många fantastiska människor.

Under dessa tre år har jag, bla. varit med om:

  • Fem bostäder – blivit sambo.
  • Blivit studerande på universitet – äst 75 högskolepoäng (bla. inom miljö-, statsvetenskap och nationalekonomi).
  • Haft fyra jobb: Volvo, Nordic BioCare, Riksbyggen och WeKnowIT.
  • Lärt mig att spela gitarr (ytterst lite piano).
  • Läst fler böcker än vad jag gjort under den tidigare delen av mitt liv. Jag ska väl säga att jag helt enkelt har börjat läsa böcker.
  • Skaffat mig ett namn.
  • Fått såväl nya, som gamla vänner. 
  • Odlat skägg(?)

Det har hänt så otroligt mycket, och jag har utvecklats något otroligt. Jag är faktiskt lite stolt. Över allt.

Grattis till mig själv, och tack så hemskt mycket till alla som har förgyllt min tillvaro under dessa tre år.

Publicerat iOkategoriserade