Hoppa till innehåll

Telefonförsäljning – Inget jävla Windows!

Jag jobbar ju deltid som telefonförsäljare, vilket jag också gjorde för ca två år sedan. Ända sedan dess har jag fått ett visst leende varenda gång de ringer. Jag vet hur det funkar, hur man ska göra osv.

Idag ringde det en tjej med lite halv-fejkat skratt till mig ifrån Telenor. Samtalet började med att hon frågade när jag köpte ny mobil sist.

– I kring jul förra året. Tog den på ett Tre abonnemang.

– Jasså, så du har Tre. Vad ringer du för i månaden?

– Det är nog nära en tusing. Haren fast avgift så jag kan ringa hur mycket som helst för typ 500, sen mobilt bredband 100 och sen tar alla SMS-biljetter hand om resten.

– Vad sägs om att ringa för 479;- i månaden?

– Jag har pratat med er förut, och det lät bra ända fram till det mobila bredbandet som jag vill ha kopplat till mobilen så jag kan använda mobilen som modem till laptopen när jag ville, vilket ni inte erbjöd utan jag var tvungen att skaffa ett mobilt bredband med en extern USB-dongel, och jag HATAR USB-donglar till det.

– Varför är det så vikigt att ha mobilen som modem och så?

– För att jag vill kunna ha mobilen i fickan när jag sitter på tåget, med laptopen på bordet eller knät och via Bluetooth ansluta till internet till laptopen med mobilen som modem. (Plus att dt blir billigare).

– Men ifall du får en riktigt cool ny mobil som du kan använda lite som dator?

– Jo, det skulle kunna vara något. Har ni fått in Android mobilerna? (Kan de inte ha fått, men ändå).

– Vad är Android?

– Det är Google som skapat et mobil-OS tillsammans med ett stort gäng företag och T-Mobile har släppt den första Android mobilen, G1.

– Nej, det har dessvärre inte, men vad sägs om en Xperia, en Sony Ericsson?

– Nej, tack. Inte något jävla Windows! Haha. Jag kör Linux på datorn, ska ha Linux på mobilen. Men tack ändå.

– Då får jag nog tacka för mig. Hej då.

– Tack så mycket. Hej då.

 

Och så är det faktiskt. Jag hatar i princip min mobil som den är. En Nokia N95 8GB, då jag troligtvis fått något jävla måndagsex. Den är seg, den laggar ihop, startar om sig mitt i samtalen mm. Men så tycker jag heller inte om användargränssnittet uppbyggnad och placering av menyer och inställningar.

Android som är byggt på Linuxkärnan och är OpenSource, har en helt öppet system för att förändra precis vad jag vill, hur jag vill. Jag vill inte vara låst till ett sätt, ett utseende, utförande eller något alls! Allt ska kunna varieras och ändras.

Publicerat iOkategoriserade