Hoppa till innehåll

Öppenhet är underbart.

Under en tid nu har jag haft ett projekt rullande att skapa en GUI för PlayStation 3 kontrollerna i Ubuntu. Men sedan uppgraderingen till Intrepid, som jag har kört sedan tredje alfan så har jag inte fått igång dosan igen.

Men häromdagen så gav jag mig fan på att få igång den igen och hittade till slut ett ämne på Ubuntu Forums där en kille(/tjej?) hade gjort ett paket med allt nödvändigt inkapslat för att få ihop kontrollen och datorn att snacka via Bluetooth. Precis det jag behövde för både mig själv som privatperson och för mitt projekt.

Men det var så att paketet han hade gjort var bara för 64-bitars arkitekturen och gick således inte att köra på min dator.

Så jag ställde helt enkelt frågan hur jag som x86/i386 användare skulle göra. Svaret jag fick är det som varje gång får mig att le och forstätta upprätthålla min kärlek till OpenSource, Ubuntu och deras filosofier;

”If you want 32-bit, I can do it as well. Do you want it?”

Publicerat iOkategoriserade