Hoppa till innehåll

Holms första lag.

Idag tänkte jag ta upp ”Holms första lag”, även kallad ”Lagen om alltings jävlighet”.

Enkelt sagt så betyder det att det kan alltid bli värre.

Termen har jag och min far myntat ihop och jag ska idag berätta lite mer ingående vad som är dess innebörd.

 

Som jag nämde ovan så kan det enkelt beskrivas som att det altid kan bli värre. Som vissa omptimiser ibland säger, att det kan ju inte bli värre. Enligt denna lag så kan det visst det och det kommer också troligtvis göra det. Precis som de i många filmer med komiskt inslag, så fort de har sagt just att det inte kan bli värre så blir det också det.

Det börjar regna när taket i bilen gått sönder, eller bilen du precis gick ur sprängs. Kanske extremt, men det är bara et exempel.

Jag tror ni är med nu va? Det är ju ändå faktiskt väldigt enkelt förstått.

Som idag så skulle jag betala en räkning som jag skutit på lite på. Självklart så är batteriet i min dosa i princip slut, så jag ser bara halva siffrorna. Men när jag väl kommer in så har skiten jag ska betalas företag fått problem med fakturafunktionen. Kan ju hoppas att de tappar bort min räkning.

Lagen om alltings jävlighet kan alltså också beskrivas som om något är för bra för att vara sant så är det nog också så. Precis som min vän Cornelia skrev på sin blogg. Ett praktexempel.

Det är nog det som jag har varit mest med om. Säg att jag har fått igång min hemsida rellativt enkelt, så är det bara jag som kommer åt den. Eller att jag hittar en rätt billig laptop på tradera som sen inte alls funkar.
Ett exempel som jag finner mig i precis nu är att jag har öppnat upp lufthål i mitt tangentbord för att kyla min komponenter i min laptop bättre, men då så blir min hand jättekall pga. draget som uppkommer. 😛

På sätt och vis så kan jag få det till min tro på Karma. Är du inte värd det så får du det inte heller. Något som jag mer och mer har börjat fundera på den senaste tiden.

Publicerat iOkategoriserade