Piratpartiets bröllopsgåva till kommande monarken.

Jag är inte ett speciellt fan av sveriges kungahus, men för att göra en lång historia kort så är det i mångt och mycket om att man hela tiden ska behöva höra om dem. Jag tycker faktiskt rätt synd om dem för deras publicitet och hur alla deras misstag och skavanker framkallas, förstoras och pressas på befolkningen.
Att få läsa om deras liv, om deras olycka, som ett fritidsnöje. Visst att vi betalar deras ”lön”, men det är ändå inte korrekt.

Nej, kungahuset ska ha lika mycket rätt till ett privatliv som vilken annan svensk medborgare som helst (och övriga av världens befolkning, givetvis)! Och det utan några hakar eller skavanker. Dels för deras skull, att kunna göa saker och ting utan att då det utspritt. Men också för min skull. Jag vill inte läsa om dem, inte höra om dem. Skvaller är inget för mig.

Att Viktoria och Daniel ska gifta sig har väl ingen kunnat undgå (snälla berätta vilken grotta du bodde i om du nu fick höra det av mig) och bröllop betyder bröllopspresenter. Sverige med dess företag, föreningar, privatpersoner, organisationer, och – partier vill alla ge något till de blivande makarna.

Idag gav Piratpartiet sin present till brudparet:
Varsinn USB-sticka med en Linux-dist och krypteringskit på. Ett steg åt deras rätt till privatliv – att kunna framföra sig vid datorn.

Det blivande brudparet har nu alltså ett steg i rätt riktning till något som borde vara en självklarhet.

2 svar på ”Piratpartiets bröllopsgåva till kommande monarken.”

 1. Åh det är sååå rätt! Det är ju nästan så att man VILL rösta i kommande val ;)

  Sen har vi nog skilda åsikter när det kommer till det här med skvallerpressen och uppmärksamhet i media – samma sak med monarki och all fokus som hamnar på kungahuset. Men det får vi prata om öga mot öga istället.

  Sköt om dig! Och hälsa din GF!

  1. Haha, I’m glad you liked it.

   Det är möjligt. Det får vi minsann ta och prata om vid något tillfälle, som sagt.

   Hade riktigt gött och jag ska hälsa till henne.

Kommentarer inaktiverade.