Kärleksfullt arsel.

Som jag tidigare har skrivit om, så har jag ett rätt gott samvete. Jag är nöjd med både mitt utseende och mitt ut- och uppförande. Jag tar inte åt mig direkt av människors ilskna kommentarer och kritik tar jag alltid konstruktivt.

Men jag är ooerhört självdestruktiv, trots allt detta.

Jag ser det dock som en god egenskap hos mig. Jag växer konstant av det jag får höra, tar verkligen del av det och vill bli bättre. Istället för att låsa in mig och beskydda mig, som det arsel som jag är.

Inte heller har jag svårt att erkänna när jag har fel. Men jag är ger mig inte när jag har rätt , eller det som jag anser vara korrekt, utan att vara trångsynt. – Något som vissa med samma egenskap ser som att jag aldrig erkänner mina fel. – FEL!

Jag är oerhört öppensinnad.

Idag är jag ändå ett arsel. Jag sätter mig i situationer som är långt ifrån de mest optimala. Jag sätter mig i skiten, helt enkelt. Även att det idag gick utmärkt, så ser jag mig ändå som ett jävla arsel.

Mitt hjärta valde att följa en väg som jag absolut inte trodde skulle infalla sig. Jag har fallit utan att förstå det i tid, och när det väl var där så föll jag än hårdare, trots att jag försökte hålla mig.

Fantastiska saker sker, och det är än mer fantastiskt när det sker utan dess begrundade tanke. När man inte förväntar sig, saknar det, eller ens tänker på det.

Respekt och gen-respekt. Gjorde jag rätt, trots att det i grunden var fel? Vänner imellan och kärlek bredvid.

Jag är oerhört lycklig, men jag är inte den godaste av människor.

4 svar på ”Kärleksfullt arsel.”

 1. Kanske är det dags att lära sig se till konsekvenserna innan man öppnar munnen. Jag vet inte vad ditt inlägg syftar på men sen innan tror jag du bör tänka dig för innan du öppnar ditt hjärta och säger vad du känner. Men din öppenhet, godhet och ditt sätt att ta emot kritik beundrar jag! Ibland är vänskap bättre än kärlek och tyvärr kan kärlek göra att man mister fler vänskaper. Stanna upp och fråga dig om det är värt det innan du fortsätter. 

  1. Jag kan se till konsekvenserna och jag har alltid dem i beräkningarna när jag väl öppnar munnen. Jag öppnar den långt ifrån spontant när det är såpass alvarligt som att jag ska öppna mitt hjärta. Varje scenario är genomtänkt och varje konsekvens. Jag öppnar dessutom inte mitt hjärta i den mån du kanske tror. Det finns så mycket mer som jag gärna skulle säga, men som jag inte gör. Dels för att inte skrämma iväg folk och dels för att det inte är rätt tillfälle.

   Förvisso kan mina ord eller mitt generella ”öppnande” kanske verka aning spontant eller dumt, men det som jag anser vara rätt är ju fortfarande det som jag anser vara rätt.

   Men tack för din kommentar, och visst kan så vara fallet. Vänskaper kan lätt krossas i scenarion som dessa. Men låt oss istället hoppas att så inte blir fallet.

   Jag vill se vart det leder. Jag vet inte till fullo vad jag vill och det känns spännande och skönt att göra det.

   1. Jag tror dig och visst har vi alla mycket mer vi hade velat yttra som vi håller tillbaka med. Jag insåg själv delvis det i lördags då jag kom fram till att det är mycket bättre och lättare att bara umgås och låta allt flyta på. Sluta ta upp sånt som är jobbigt och som man redan diskuterat alldeles för många gånger… haha jag spårar ut lite nu, du får ursäkta. Men även fast du anser det vara rätt kanske inte andra gör det. Det är klart jag hoppas att du inte ska krossa någon vänskap, men jag är lite rädd för att du krossar dig själv istället.

    1. Visst är det så. Men ibland kanske saker är värda det. Det är absolut ingen fara.

     Och det med rätt och fel är oerhört intressant eftersom det är just i beskådaren ögon.

     Ifall det kommer till det så får jag skylla mig själv. Men jag tror ändå inte att ni blir av med mig så lätt.

Kommentarer inaktiverade.