Det bästa med att resa som teknik-/prylnörd.

Imorn bär det iväg mot Västervik med morsans nya soffa för att sedan fira min kära mor på hennes födelsedag. Det blir nog dessutom att stanna i Västervik resten av helgen då jag ska få lite hjälp av min kusin med matten och att jag ska dela ut flygblad för Piratpartiet, Västervik.

Detta innebär att jag får packa den stora väskan för jag kommer att ta med mig en del. För det är faktiskt bland det roligaste när man ska någonstans – att ta med sig sina tekniska prylar!

Datorn, Bluetooth-headsetet, mobilen, systemkameran och deras laddare, TV-kortet, 230V-12V spännings-transformator för bruk i bilen, extra mus, PS3-handkontrollen, minneskortsadapter, LED-Lampa, LAN-kabel, datakabel mobil-dator och annat kul. Jag kan liksom inte få nog av det – jag är en riktig prylnörd. Elektronik är det bland det roligaste som finns!

Jag är heller inte ensam om min pryl-fettisch då jag känner flera som jag. Folk som har bilen full med massa roligt såväl trådbundna som trådlösa tekniker, små skärmar, datorer och annat. Annat folk lägger sin månadspenning på kläder och dyl. vi köper nya prylar. Ibland kan det vara helt onödiga, men ack så roliga saker. För min del så har det inte blivit så mycket av det, men jag känner däremot hur det sprätter i fingrarna när jag ser något kul som en Bluetooth mus, en ny laptop, en mulifjärrkontroll eller något annat kul med en elektrisk krets i.

4 svar på ”Det bästa med att resa som teknik-/prylnörd.”

 1. Garmin, Pentax, Speedo, HP, Yamaha, Dux, Aga…

  Jag känner igen det där. Jag bär dagligen med mig en GPS-mottagare för att logga var jag har varit någonstans, och har sparat mina spår sedan 2003. På senare tid har det tillkommit en digitalkamera, och de allra senaste prylarna är ett par MP3-spelare (samt miniatyrhögtalare för olaglig ljuddelning). Dessutom behövs ju diverse batteriladdare, kommunikationssladdar och liknande tillbehör. Mobiltelefonen använder jag dock numera bara som väckarklocka och lämnar den hemma; om jag vill ha en elektronisk fotboja så lånar jag hellre en av kriminalvården (nej, jag har inte prövat).

  Resten av hemelektroniken (dator, skrivare, synth, MIDI-interface, Picopter, vinylskivspelare, kasettbandspelare, större radioapparater osv) får faktiskt stanna hemma när jag är ute och reser. Jag har inte möjlighet att släpa med mig allt, och skulle knappast ha någon nytta av det heller.

 2. Tack för din kommentar! Härligt att höra ifrån flera liksinnande prylnördar ;)

  Jag skulle vilja ha en GPS till min systemkamera (vilken jag glömde att skriva i att den är med då den är så självklar) så man kan tagga bilderna med vart de är tagna.

  Fast mobilen klarar jag mig inte utan, det går inte. Behöver den till mailen och att hela tiden kunna höra av sig om det skulle vara något.

 3. Mobil boja

  Jag är född och uppvuxen före mobiltelefonepoken, så jag har hunnit vänja mig vid situationen att inte alltid vara nåbar eller kunna nå andra. Att ta med sig telefonen på en skidtur någon mil från hemmet hade på 1970-talet varit nästan lika otänkbart som att ta med sig vattenkranen om man skulle bli törstig… Visst, det fanns kommunikationsradio (walkie-talkie), men det var det nästan bara jägare och yrkesfolk som använde.

  Det var nog därför det dröjde ända till 2004 innan jag skaffade min första mobiltelefon. GPS-mottagaren köpte jag som sagt redan 2003! Jag var mer intresserad av att kontrollera min egen position än av att låta mina vänner och anhöriga göra det. Jag hann skaffa en till mobil sedan den första pajat, men det blev ett kortvarigt nöje tack vare FRA. Skall jag fortsättningsvis kommunicera i etern, så vill jag göra det med den teknik och de motparter jag själv väljer, inte via ledningar som FRA har exklusiv behörighet att avlyssna. FRA kan avlyssna etern också, men det kan alla, så då är villkoren mer jämbördiga.

  Om jag hädanefter tar med mig en mobiltelefon på resa, så är det för att kunna ringa 112 i en nödsituation. Det kostar inget (mitt kontantkort är tomt), och vid ett nödsamtal gör det inget att andra lyssnar. Den som hör ”Mayday” i etern är i princip skyldig att erbjuda hjälp. LA8PV calling the World!

  Frågan är inte hur länge jag klarar mig utan min telefon, utan hur länge regeringen gör det. Får jag be om största … möjliga … radiotysssstnad …

  1. Well said! Jag anser också att man själv ska på sina egna villkor dela sin postition. Jag delar min via Google Latitude till utvalda vänner, jag vill verligen inte att de på FRA ska kunna göra det.

   Häftigt att du skaffade en GPS-enhet innan mobilen. ;)

   FRA har avlyssnat etern sedan låååångt tid tillbaka. Innan de var behöriga till det.

Kommentarer inaktiverade.